World Rowing U23 Championships

Párová čtyřka žen postoupila do semifinále Mistrovství světa do 23 let v Račicích

Deset českých posádek zasáhlo do úvodního dne Mistrovství světa do 23 let 2021 v Račicích . Nejlépe se dařilo párové čtyřce žen, která jako jediná vybojovala přímý postup do dalších bojů.
1 MS Racice 6D 30
Čtveřice Valentýna Solařová, Zuzana Štěpánková, Michala Pospíšilová, Simona Pašková dojela na 3. místě za loděmi Švýcarska a Polska, což stačilo ke splnění hlavního dnešního cíle. Nadšením však svěřenkyně Přemysla Panušky po závodě příliš neoplývaly. „Dnešní závod hodnotíme víceméně neutrálně! Nedopadly jsme špatně, samozřejmě postup je pro nás cenný, ale rozhodně to byl jeden z našich méně povedených závodů a víme, že to umíme líp, o což se budeme snažit v semifinále. Momentálně máme 6. nejrychlejší čas, ale jsme hodně v balíku a budou to těsné boje. Každopádně tam necháme vše a snad se nám poštěstí!“ shrnula pocity celé posádky veslovodkyně Simona Pašková. Semifinálový závod čeká párovou čtyřku v pátek kolem poledne.
Zbylé české posádky projely cílem s výrazným mankem na postupové pozice. Nejdéle se v boji o přímý postup držel Jonáš Friedrich. Skifař lehkých vah ještě 500m před cílem ztrácel na druhou pozici, která by mu zaručila místo v semifinále, pouze 1,68 s. V závěrečné čtvrtině závodu však za svými konkurenty výrazně zaostal a do cíle dojel čtvrtý. Ostatní posádky spíše šetřily síly na opravné jízdy, které všechny čtyři dvojky bez kormidelníka, párovou čtyřku lehkých vah a Jonáše Friedricha čekají dnes po poledni. Čtyřka bez kormidelníka mužů bude bojovat o postup do semifinále zítra dopoledne.
Úvodní závod dnes česká také zbylých pět českých posádek, které zatím do bojů mistrovství světa nezasáhly. Poprvé se tak na kanále v Račicích představí obě skifařky, párová čtyřka a osma mužů i čtyřka s kormidelníkem žen.
Český veslařský svaz (ČVS) > Závody > Mistrovství světa ve veslování do 23 let 2021 > Novinky > Párová čtyřka žen postoupila do semifinále Mistrovství světa do 23 let v Račicích

2021 World Rowing Under 23 Championships

logo worldrowing  logo worldrowing      logo worldrowing

 

Official Partners

logo Veolia  logo Viamont      logo Monzas

Media Partners

logo iDnes  logo Impuls      logo Monzas

Institutional Partners

Narodni sportovni agentura MSMT CVS cz en Labe Arena Usti Region City StetiRodinne stribroGate to Bohemia